Cumhuriyet Üniversitesi Ortaokulu


Vizyon: Bireysel farklılıklarının farkında olan, araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş, yaşam boyu öğrenen ve öğreten, geleceğini ve geleceğimizi planlayabilen, ülke politikalarında söz sahibi olan evrensel değerlere saygılı bireyler yetiştiren bir kurum olmaktır.

Misyon: Öğrenmeyi öğreten ve sevdiren, proje üretip uygulayan, veli ve çalışan memnuniyetini öncelikli görev bilen, çağdaş bilgi ve teknolojiyi kullanırken öğrencilerimizin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, öğrenen organizasyon olan, çalışmalarımızla örnek ve öncü bir kurum modeli oluşturup, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 21 Temmuz 2010 tarihli Sabah Gazetesinin haberine göre, 2010 SBS de okulumuz devlet okulları arasında TÜRKİYE BİRİNCİSİ olmuştur. 2023 LGS´de 12 öğrencimiz Sivas Fen Lisesi, 3 öğrencimiz Diğer Fen Liseleri, 1 öğrencimiz Ankara Aselsan MTAL, 7 öğrencimiz Selçuk Anadolu Lisesi, 10 öğrencimiz Sivas Lisesi ve 21 öğrencimiz Diğer Sınavla Öğrenci Alan Liseleri (İhramcızade AİHL, Bilişim MTAL, Sosyal Bilimler, Uluslararası İHL) kazanmıştır. Cumhuriyet Üniversitesi Ortaokulu, öğrencilerine güçlü bir akademik temel sağlama konusunda öncüdür. Öğrencilerini bilimsel düşünceye teşvik etmek amacıyla yarışmalara aktif olarak katılır. Öğrencilerin sanatsal ve kültürel alanlarda da gelişim göstermelerini teşvik eder. Öğrencilere toplumlarına duyarlı bireyler olma bilinci aşılamak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri düzenler. Öğrencilerin fiziksel aktivitelerle sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerini destekler. Öğrencilerin teknoloji ve inovasyona ilgi duymalarını teşvik eder. Cumhuriyet Üniversitesi Ortaokulu, sadece akademik başarı değil, aynı zamanda öğrencilerin çok yönlü gelişimine odaklanan bir eğitim anlayışıyla ön plana çıkar.

Saatler: NORMAL DERSLER :8:30 / 14:50 DYK KURSLARI :15:05 / 16:35
Isınma: Doğal Gaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0346 219 14 77

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://cumhuriyetuniversitesiortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Yenişehir Mahallesi, Cumhuriyet Üni. Yerleşkesi Sokak, No.97 Lojmanlar Karşısı

Öğretmen :26
Öğrenci :507
Derslik :12
Kütüphane Kitap Sayısı :926
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü Yerleşkesi

Adres - Yenişehir Mahallesi, Cumhuriyet Üni. Yerleşkesi Sokak, No.97 Lojmanlar Karşısı

Ulaşım

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 7 km